Теди Генев - Мое цвете Печат Е-мейл
02 December 2010
tedy_cover.jpg
Теди Генев
„Мое цвете”
(Riva Sound Records)

 1. Валерия
 2. Мое цвете
 3. Сто пъти
 4. Тракийска девойко
 5. Тихо море
 6. Фалшива обич
 7. Признание
 8. Българио, единствена си ти!
 9. Две неща
10. Красива Варна – дует с Маргарита Хранова
11. Стопли ме
12. Две устни вино
13. Сезони и искри – с Маргарита Хранова и Искра Радева

Той е зодия Близнак. Живее между Варна и София, но казва за себе си, че е жител на Света. Завършил е "Актьорство за Драматичен театър и Кино" в класа на проф. Надежда Сейкова. Обожава морето. Обича да пътува. Хобито му е музиката, а в последствие става и негова професия.
Работил е като музикант в Норвегия, Швеция, Финландия, Германия, Испания и Канарските острови. Бил е солист на ансамбъла на ВМФ на Република България.

През 1999 г. заедно с колегата си Петър Песев създават дует Пети Елемент. През следващата година излиза и албумът им “Пети елемент“ . Повечето от текстовете и музиката са дело на Теди Генев. Песните им са включвани в шест различни компилации. През 2002 г. дуетът спира да съществува. Първата самостоятелна песен на Теди - “Синя стая“ е по негова музика, текст на Валентин Мързаков и аранжимент на Краси Илиев. Тя му донася  трета награда на Пролетния Радиоконкурс на БНР през 2002 г. През същата година участва на фестивала “ Бургас и морето “ с песента “Есенни струни“ по музика на Петър Песев.

Следват дуетни песни, записани със звездата на българската поп музика Маргарита Хранова – „Любовен танц“, „Южен спомен“, „Коледна песен“, „Красива Варна“ и „Сезони и Искри“, с участието на голямата българска актриса Искра Радева - всички по негова музика и текст. През 2004 г. Теди Генев работи като музикант в различни клубове на Канарските острови.

Първият му самостоятелен диск вече е факт. Той се нарича „Мое цвете” и включва 13 предимно негови авторски композиции както и „Фалшива обич” на Асен Драгнев и „Валерия” на работещия от дълги години в Холандия, композитор и музикант Иван Михайлов. Аранжиментите са дело на Красимир Илиев, а текстовете са както на Теди така и на поета Николай Спасов, Руска Даскалова, Стела Кръстева, Олга Стойчева и Атанас Стойчев.
Албумът е реализиран със съдействието на Община Варна като част от кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г.

 
< Предишна   Следваща >
Advertisement

© 2008 Riva Sound

Design & Site Building by JokerA